Ana içeriğe atla

Patlıcanlı Pilav

Malzemeleri:

2 tane soğan
4 patlıcan
2 bardak pirinç
1/2 kaşık domates salça
İsteğe göre dereotu-nane-maydanoz
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanları küçük doğrayın,
Teflon veya çelik tencerede biraz su ile ağzını örterek öldürün,
Patlıcanları kuşbaşı doğrayın,
Soğanlara ilave edin,
Biraz su ilavesi ile ağzı kapalı pişirin,
Salçasını katın,
Biraz da böyle piştikten sonra daha önce tuzlu ılık suda ısladığınız pirinçleri yıkayıp süzün,
Patlıcanların üzerine serin,
İki bardak su isteğe bağlı tuz ilave edin,
Üzerine dereotu nane maydanoz doğrayın,
Kaynayınca altını kısın,
Demlendirin,
Suyunu çekince yağını ilave edin,
Hafifçe karıştırın,
Kapağını örtün,
Biraz daha bekletin, ister sıcak ister soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fırında hamsi cipsi

Teflon tepsinizi zeytinyağıyla yağlayın, Temizlenmiş, yıkanmış, süzülmüş hamsinizin üstüne mısır unu serpin, Karıştırarak hamsileri mısır ununa bulayın, Tepsiye yanyana dizin, Fırına sürün, 200 derecede kızartın, Arada kontrol edin... Afiyet olsun...