Ana içeriğe atla

Halamın Pürlezzeti

Yarım kilo kıyma (tercihan koyun dana karışık, lezzet vermesi açısından, iki kere çekilirse iyi olur, isteyen sadece dana da kullanabilir)
1 soğan
Maydanoz
Arzuya göre tuz, karabiber
4 patlıcan
4-5 patates
4-5 domates
Sıvıyağ

Soğan rendelenir,
Maydanoz kıyılır,
Kıyma ilave edilir,
Yoğrulur iyice
Yuvarlak köfteler yapılır
Patlıcanlar iki santim eninde halka halka kesilir,
Patatesler soyulur,
Halka halka kesilir,
Domatesler karpuz dilimi gibi dilimlenir, yuvarlak bir tepsiye dikey olarak bir patlıcan, bir et, bir patates, bir domates şeklinde dizilir,
Malzeme az gelirse ilave edilir ya da daha küçük bir tepsiye aktarılır,
Fazla gelirse daha büyük bir tepsiye aktarılır ya da başka şeyde kullanılır,
Üzerine tuzu serpilir,
Sıvıyağ gezdirilir,
Bir fincan su ilave edilir,
Ağzına bir kapak örtülür,
Kısık ateşte pişirilir,
Suyu biterse çok az su ilave edilir,
Tamamen suyunu çekip piştikten sonra fırında üzeri kızartılır.
Yanında pilav ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fırında hamsi cipsi

Teflon tepsinizi zeytinyağıyla yağlayın, Temizlenmiş, yıkanmış, süzülmüş hamsinizin üstüne mısır unu serpin, Karıştırarak hamsileri mısır ununa bulayın, Tepsiye yanyana dizin, Fırına sürün, 200 derecede kızartın, Arada kontrol edin... Afiyet olsun...